1920-luvun alussa saapui uusi ja sähköistävä myynninedistämisilmiö, joka nosti perinteiset markkinoinnin menetelmät uudelle tasolle. Vuonna 1923 Georges Claude ja hänen ranskalainen yritys Claude Neon esittelivät neonkaasukyltit Yhdysvaltoihin. Samana vuonna ensimmäinen valomainos asennettiin Los Angelesin kaupunkiin Kaliforniaan. Packardin autokauppias, Earle C. Anthony, toi Pariisista kaksi “Packard” -kylttiä jälleenmyyjälleen, joista hän maksoi 24 000 dollaria. Tietenkin tämä oli uskomaton summa, joka maksettiin sinä aikana kahdesta kyltistä, mutta konsepti oli uusi ja ainutlaatuinen, vaikka neonkylttien suosio ei ollut vielä laajalle levinnyt. Nykyään tämä vintage Packard -kyltti sijaitsee yksityisomistuksessa olevassa rakennuksessa Cottage Grovessa, Oregonissa, mutta sitä voidaan katsella jalkakäytävältä.

Lasin taivuttimet infusoivat erilaisia ​​kaasuja (esim. neonia, heliumia, ksenonia, argonia ja kryptonia) tuottamaan erilaisia ​​värejä. Kun katsot häikäisevää neonvaloesitystä, joka loistaa kirkkaasti Broadwaylla New Yorkissa ja Stripillä tai Fremont Streetillä Las Vegasissa Nevadassa, ne ovat yhtä näyttäviä kuin ilotulitus uudenvuodenaattona tai 4. heinäkuuta. Matkustettaessa eri puolilla maata ja ympäri maailmaa löydät useita yrityksiä, jotka edelleen esittelevät neonvalojen uskomatonta ammattitaitoa.

Teattereiden neonvalot, motellien, hotellien, ravintoloiden, kasinoiden ja muiden yritysten kyltit lisäsivät “vau-tekijän”, joka houkuttelee potentiaalisia asiakkaita ja uteliaita katsojia. Nämä valot yritysten ulkopuolella olivat jännittävä koukku houkutellakseen sinut selvittämään, mitä laitoksen sisällä tapahtui. Neonvalot olivat varsin innovatiivinen markkinoinnin väline.

Mainonnasta taiteeseen neonvalojen, neonkellojen, erikois- ja uutuuskylttien, bisneskylttien, baarikylttien, olutkylttien ja valolaatikoiden suosio muuttuu katseenvangittaviksi keräilyesineiksi. Jos olet neonvaloharrastaja ja haluat oppia lisää neonkeräilyesineiden koulutuksesta, historiasta ja säilyttämisestä, tässä on joitain resursseja:

1. MONA (The Museum of Neon Art) kouluttaa yleisöä sähköisen ja kineettisen median historiasta, kulttuurista ja teknisistä näkökohdista. MONA tarjoaa neontaidetunteja ja on omistautunut sähköisen ja kineettisen mediataiteen koulutukseen, näyttelyyn ja säilyttämiseen.

2. Las Vegasin neonmuseo kerää, säilyttää, tutkii ja esittelee valokylttejä rikastuttaakseen ja kouluttaakseen maailmanlaajuista yleisöään.

3. Roadside Peek sisältää verkkosivuillaan koulutusta ja neonvalohavaintoja koskevaa sisältöä. Ne sisältävät myös muita tienvarsikuvakkeita ja menneisyyden aarteita, joita on löydetty eri puolilta maata.

Tässä on luettelo joistakin Neon-yliopiston tarjoamista kouluista, jotka koskevat valokylttien jatkokoulutusta koskevia oppilaitoksia:

1. British School of Neon (Englanti)

2. Daco Neon School (Butterfly, NE)

3. Ed Waldrum School of Neon (Irving, Texas)

4. Hollywood School of Neon (Hollywood, Florida)

5. National Neon Institute (Benicia, Kalifornia)

6. Neon Trade School (Las Vegas, Nevada)

7. Savage Neon (Baltimore, Maryland)

8. Urban Glass (Brooklyn, New York)

9. North Texas Neon School (Ft. Worth, Texas)

10. Northwest Indiana School of Neon (Hammond, Indiana)

11. Northwest Technical College (Detroit Lakes, MN)

Neonkylttien taide, tiede ja teatteri voivat inspiroida sinua keräämään tai elvyttämään yrityksesi retro-mainosilmettä.